0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Jedi više bijeloga krumpira

Jedi više bijeloga krumpira

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
20.06.2016

Misliš da su krumpiri „loši“ ugljikohidrati jer si tako pročitao u nekom istraživanju? Ispada da su istraživanja loša, a ne krumpir. Evo istine.

Skupina znanstvenika s Harvarda jednom je objavila istraživanje o širokoj populaciji i njezinu rasponu bolesti. Povezali su unos krumpira s pretilošću, a to su potvrdili povećanjem šećera u krvi.

Istina je, mnogo je namirnica koje uzrokuju slično ili još veće povećanje šećera u krvi, a opet se povezuju sa „zdravom“ tjelesnom težinom. Obično to jest sa znanstvenicima – zapostave cijelu sliku. Ispada da su „skuhali“ svoja saznanja – spojili su sve proizvode od krumpira, uključujući čips od krumira i pommes. Nije ni čudo zašto je krumpir visoko na ljestvici povezan s pretilošću!

Ostala, elegantnija istraživanja nisu usojela dokazati povezanost između krumpira i dobivanja na težini ili bilo kakve bolesti. Krumpir je zapravo tvoj prijatelj, ako je skuhan ili pečen.

Unatoč manjku boje, što obično znači manjak fitokemikalija, krumpir sadrži brojne karotenoide i flavenoide, ali i podosta vitamina. Nema nikakvog razloga da ga izbaciš iz prehrane.

Usput, unatoč bapskim pričama da se svi nutrijenti krumpira nalaze u koži, samo se 20 % nutrijenata tamo nalaze. Ostali su nutrijenti u mesu, a vlakna su u koži.

TC Luoma

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn