0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Jedi masti prije spavanja

Jedi masti prije spavanja

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
21.11.2016

Kad želiš gubiti masti, onda je bitno što jedeš prije nego li odeš spavati. Evo kako trebaš unositi masti i ugljikohidrate u noćnim satima.

Bitno je što jedeš dva sata prije spavanja. To ima nevjerojatan utjecaj na tvoj izgled, pogotovo kad su u pitanju masti. Evo pravilo:
Jedi za ono što je u skladu s tvojim planovima.
Većina nas nema pretjerane aktivnosti dva sata prije spavanja. Zato, ne trebamo tradicionalni obrok za gradnju tijela. Umjesto toga, trebamo jesti za to što radimo: ne krećemo se previše.
Određenije, potrebe za ugljikohidratima iznimno su niske kd spavaš. Zapamti, ugljikohidrati su gorivo za vježbe s visokim intenzitetom, npr. dizanje utega ili sprint, a ne postoji nešto poput ,,spavanja visokim intenzitetom”.
Masti, na drugu stranu, postaju glavni izvor kako se smanjuje intenzitet aktivnosti. Zapravo, kad spavaš, onda sagorijevaš gotovo isključivo masti za gorivo. Ako jedeš ugljikohidrate prije kreveta, onda značajno povećavaš mogućnost da će se ti ugljikohidrati uskladištiti a ne sagorijeti. A ako se ugljikohidrati ne sagorijevaju, onda se skladište kao glikogen ili kao mast.

Što ako dižem utege noću?

Ako je ipak slučaj da unutar tri-četiri sata prije spavanja odrađuješ trening s utezima (kradio se ne računa), onda postoji malena mogućnost da će se ugljikohidrati koje si pojeo u to vrijeme pretvoriti u masti. To je zbog niske razine uskladištenog glikogena, a tako se svi ugljikohidrati potroše i ne ostane ništa da se uskladišti kao mast.
Mi koji nemamo takav noćni režim treninga unutar tri-četiri sata prije spavanja, mi bismo trebali minimizirati unos ugljikohidrata u obroku prijespavanja ako imamo cilj gubitak masti. (Povrće s malo škroba je u redu unositi.)

Mast

Po pitanju unosa masti prije spavanja, držim se pravila ,,unosi masti kad ne unosiš ugljikohidrate". Međutim, uzmi polovicu uobičajene doze masti, tak oda u zadnjem obroku u danu uzmeš do 10 ili 15 grama masti.

Clay Hyght, DC

https://www.t-nation.com/diet-fat-loss/tip-eat-fat-before-going-to-bed?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article4827

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn