0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Jedi dovoljno kolesterola.

Jedi dovoljno kolesterola.

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
22.06.2016

Nema poveznice između unosa kolesterola i lošeg kolesterola u krvi. Zapravo, trebaš maksimizirati T razinu. Pročitaj zašto i od kuda.

Poveznica kolesterola i testosterona

Testosteron je izveden iz kolesterola. Nema drugog prirodnog načina za nastanak testosterona u tijelu. Ako si uskraćuješ kolesterol, onda budi siguran da svom tijelu zanemaruješ najjači hormon za gradnju mišića: testosteron. Vrijeme je da se kaneš bjelanjaka i pilećih prsa.

Ali, ali, kolesterol je loš!

Što je s potencijalnim posljedicama po zdravlje ako unosiš hranu bogatu kolesterolom? Najnovija istraživanja pokazuju nove rezultate u vezi s kolesterolom. Tu su vrlo male naznake poveznice između unosa kolesterola i lošeg kolesterola u krvi. Pogotovo – ako / kad su ugljikohidrati minimizirani. Također, istraživanja pokazuju da dulje žive ljudi s povišenim kolesterolom.

Nemoj pogrešno razumjeti: ne bi trebao namjerno tražiti serum bogat kolesterolom. Nemoj se previše zamarati hranom: unosi uglavnom organsku hranu, minimiziraj škrob, jedi dovoljno povrća i redovito treniraj.
Trebala bi te brinuti razina trigilcerida. Pokazano je da visoka razina triglicerida predstavljaju opasnost za kardiovaskularni sustav i oboljenja. Minimiziraj trigleceride smanjenjem ukupnih ugljikohidrata, unosi omega-3 i zeleni čaj svakodnevno, a minimalno 5 sati tjedno treniraj (miješaj trening s otporom s vježbama za energiju).

Jedi više jaja i manje piletine

Često ručam s Pavelom Tsatsoulineom. Uvijek pamtim naš prvi zajednički ručak. Naručio sam pileći tacos. Kad sam naručio, rekao mi je: „Jedeš li piletinu, onda slabiš.“ Tada mi je objasnio dva razloga zašto su cijela jaja dobra. Prvo, odlična su za gradnju mišića i snage. Drugo, ako jedeš jaja, manje će se izleći pilića. (Da, Pavel ima specifičan stil govora.)

U pravu je. Cijela jaja, govedina, kozice, sir, ostala hrana bogata kolesterolom esencijalne su namirnice za maksimizaciju testosterona.

Chad Waterbury

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn