0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Prehrana Da li proteini debljaju?

Da li proteini debljaju?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
24.06.2015

Standardno za ovo doba godine, velika većina rekreativaca je počela sa nekom od dijeta kojima nas obasipaju svi mogući mediji. Atkinsova, Paleo, keto dijeta, cikliranje uglhikohidrata, mesna samo su neke od ponuđenih.

Standardno za ovo doba godine, velika većina rekreativaca je počela s nekom od dijeta kojima nas obasipaju svi mogući mediji. Atkinsova, Paleo, keto dijeta, cikliranje ugljikohidrata, mesna samo su neke od ponuđenih.

Velika većina smatra da je dovoljno smanjiti ugljikohidrate i ne jesti poslije 18:00 sati. Istovremeno zbog drastičnog smanjenja ugljikohidrata i osjećaja gladi povećava se unos proteina s idejom da proteini ne debljaju.

Proteini su dobri za mišiće i njih možemo neograničeno konzumirati. E pa na žalost nije baš tako.

Proteini isto kao i ugljikohidrati na 1g imaju 4 kcal.

Uzmimo za primjer da je naša dnevna potreba za energijom 2500 kcal. Ugljikohidrate i masnoće smo smanjili na minimum i ukupno kroz njih unesemo nekih 700 kcal (usput 1g masti = 9 kcal). Cijeli dan konzumiramo namirnice bogate proteinima ili bjelančevinama. Njihov ukupan unos je 1800 kcal + 700 kcal ugljikohidrati i masti i eto nas već u suficitu od 200 kcal.

Ako se tako hranimo iz dana u dan ne samo da nećemo mršavjeti, nego ćemo čak dobivati na kilaži uz istovremeno gubljenje energije za treningom (uslijed deficita ugljikohidrata i masti kao izvora energije). Ovakvo stanje će potrajati neko određeno vrijeme i najvjerojatnije dovesti do gubitka volje za bilo kakvom dijetom.

Predložio bi ako krećete s bilo kakvom promjenom u prehrani potražite savjet stručnjaka ili se pak dobro informirate i steknete potrebno znanje da što uspješnije provedete svoje želje u djelo. U suprotnom vam slijedi bespotrebno i beskrajno lutanje na putu do cilja, a ljeto i plaža sve su bliži.

Velik izbor proteina pogledajte u našem webshopu.

Autor: Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn