0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Go hard or go home

Go hard or go home

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
06.10.2016

Koliko ste do sada puta čuli ovaj izraz, pročitali ga na zidu gyma u kojem vježbate, pili iz shakera na kojem je isti taj natpis, gledali motivacijski video kroz koji se cijelo vrijeme provlačio ovaj slogan?

Koliko ste do sada puta čuli ovaj izraz, pročitali ga na zidu gyma u kojem vježbate, pili iz shakera na kojem je isti taj natpis, gledali motivacijski video kroz koji se cijelo vrijeme provlačio ovaj slogan?

I sam sam često susretao isti, čak sam ga nekoliko puta i koristio kako bi motivorao pojedinca ili grupu koju sam vodio.

Go hard or go home

Svi znamo prevesti i shvatiti značenje ovih riječi. No svatko ih doživljava i tumači onako kako njemu najviše odgovara. Većini je to doslovce "ubijanje" na treningu, guranje preko limita, otkaz u svakoj seriji jer to je jedini i pravi put. Uništiti se na svakom treningu, to je: "Go hard or go home".

Nažalost, uslijed svega toga često smo svjedoci gdje pojedinci npr. u bench pressu guraju preveliku težinu dok istovremeno trening-partneru iskaču oči od bolova u leđima dok povlači šipku iznad prijatelja ne bi li ga spasio da ga ista ne poklopi. Tu je naravno i maksimum u mrtvom dizanju gdje kralježnica češće ima oblik elipse nego pravca dok se obara novi rekord jer naravno to je go hard or ... 

Go hard or go home je kad ne možeš hodati nakon treninga nogu jer ti koljena moraju klecati i bar dva frenda te moraju nositi doma dok će roditelji divljati i braniti ti sve naredne aktivnosti jer to što radiš nije normalno. Ti naravno i dalje tvrdiš da je to OK jer tako svi tvoji frendovi rade, a gledao si i čitao o tome i na internetu.

Jedina mjera "kvalitetnog" treninga je količina znoja koju si ispustio tijekom treninga, mučnina u želucu (naravno bio si na granici povraćanja barem tri puta), bol u mišićima i opći umor.

Naravno da je potrebno periodički ići na maksimume, povećavati volumen i intenzitet treninga. U suprotnom dolazi do zamora CNS-a, pretreniranosti, uslijed neadekvatne prehrane i odmora, a čak i do pada imuniteta. Sve to je ono što nas vraća unatrag, a vjerujem da nikome nije prvotna zamisao kada kreće s treningom.

Moj "Go hard or go home"

I sam sam prošao gore navedeni "Go hard or go home" i mogu reći da mi je donio više štete nego koristi. Isprobao sam sve i jednu situaciju (valjda je to proces koji dobra većina nas mora proći) i danas imam sasvim drugačiji odnos prema ovoj izreci.

Go hard mi je kad sam okružen finom klopom i kad istoj toj kažem ne, go hard mi je kad se ujutro probudim i nemam baš neku volju za spremanjem doručka, ali sam sebe natjeram da ga pripremim, go hard mi je kad moram u pretrpani raspored ugurati trening i da u tome uspijem, da, sve mi je to go hard. Go hard mi je pristup u životu, motivacija da budem čvrst i jak, ustrajan i predan u onom što radim i da - to što radim - napravim kako sam i planirao. Go hard mi je sav trud da ostvarim što bolju vezu između mozga i mišića koji treniram, go hard mi je težnja da tehniku izvedem što pravilnije, go hard mi je maksimalan fokus na treningu, a o go home uopće više i ne razmišljam.

Goran Juratović

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn