0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Transformacija Jedini način prema rezultatima

Jedini način prema rezultatima

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
12.06.2016

Christian Thibaudeau specijalizirao se u gradnji tijela koja su jednako lijepa i spretna u izvedbi. Jedan je od trenera koje slijedi najviše svjetskih sportaša i bodybuildera.

Kako do rezultata: najvažniji čimbenici

Prije deset godina, bio sam glavni trener na središnjem institutu u St. Louis za ljudsku izvedbu. Prvo kad sam stigao, sportski direktor me upitao: ,,Christiane, što je najvažnije za  klijenta da bi postigao rezultate?“

Odgovorio sam tipičnim odgovorom pametnjakovića: ,,Pa, to je odabir vježbi prikladnih biomehanici i mišićnoj dominaciji pojedinca."

Samo me pogledao ispod obrva pa sam pokušao drugim odgovorom: ,,Hmm, to sigurno mora biti najbolja metoda treninga kojom možemo dobiti željene psihološke prilagodbe."

Još uvijek je na licu imao tupi pogled.

Onda mi je rekao:,,Najvažnije je da klijent vjeruje 100 % u program i trenera, a i da ga to oboje visoko motivira. Ako je motiviran, onda će teže trenirati radi rezultata."

Bio je u pravu. Do dana današnjega ponavljam to svakomu koga treniram.

Ne postoje ,,tajni“ programi

Ključ za rezultate je usmjerenost na težak rad, dan za danom, i ostati u tome dulje od ikoga!
Ako nije nešto jako blesavo, sve funkcionira ako to izvodiš dovoljno dugo, dovoljno teško i dovoljno dobro.
Stvarni razlozi superiornim rezultatima „celebrity programa", programa koji su napisali poznati stručnjaci ili dobro marketinški predoženih proograma (sjeti se tone riječi i uljepšavanja) leže u tome što daju uvjerenost u to da ćeš dobiti rezultate. To vodi većoj motivaciji treninga.

Ako si motiviran, teže ćeš trenirati. Ako treniraš teže, vidjet ćeš i rezultate.
To je krug. Vidiš rezultate pa postaješ sigurniji u program, a to te samo dodatno otivira. Vidiš obrazac.

Čimbenik prehrane

Sve zbog čega treniraš teško dat će ti rezultate, ako se ne oporavljaš dovoljno dobro. Npr., ako ne jedeš dovoljno, ako imaš neuravnoteženu prehranu, ako ne odmaraš dovoljno, onda bi mogao imati ne tako bajne rezultate.

Prehrana uistinu nije tako složena. Ako ne unosiš dovoljno nutrijenata, pogotovo u vremenu oko treninga, rezultati ti neće biti optimalni.

Bez blesavih programa

Nemoj me pogrešno shvatiti, postoji ograničenje ovom principu. Ako treniraš teško u programu koji je zasnovan na pregibu, triceps kickbacks i seated calf raises, nećeš vidjeti optimalne rezultate.

Kako rekoh, „ako nije baš skroz blesavo, sve će funkcionirati...“

Tu smo da predstavimo pametne programe i da pokažemo kako izgraditi vlastiti program. Nakon toga, oni koji treniraju najjače i ostaju motivirani za to – oni imaju najbolje rezultate.

Napredak dolazi iznenadno

Trebaš shvatiti da fizički napredak dolazi iznenada: dobivanje snage, dodavanje mišića, gubljenje masti. Ništa od toga nije linearno (osim kad si početnik).

Što se dogodi? U kratkom roku imaš brzinski napredak. Možda u 3 tjedna dobiješ 1.5 kg mišića i dodaš 10 % u svoja velika dizanja.
Nakon 4 – 6 tjedana možeš jako sporo napredovati, a čak niti ne napredovati. Tada, opet iznenada, ni iz čega, imaš opet iznenadni napredak iako nisi radio ništa drukčije.

Kad napredak zastane, samo nastavi s teškim radom. Rezultati će naići.

Problem je, mnogi se nabriju na brze rezultate i izvode zaključke: ,,Dobio sam 1.5 kg mišića u 3 tjedna i povećao sam lift za 10 %. Pa, terbao bih dobiti bar još 2.5 kg i povećati još 10 % u sljedećih 6 tjedana..."

Isto se odnosi i na gubitak masti. Sve ide u određenom tijeku.
Kad rezultati ne dođu kako smo ih očekivali, onda nam padne motivacija, smanji se usmjerenost na trening, a tražimo prečac u programima.

Slušaj, oni koji ostanu na pravom putu što dulje vremena, oni koji nemaju uspona i padova, oni koji imaju samo jedan cilj u vidu – dan treninga ispred mene, dan treninga iza mene – ti će imati najbolje rezultate.

To je jedina tajna koja postoji.

Christian Thibaudeau 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn