0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje Koliko ugljikohidrata unositi na dijeti?

Koliko ugljikohidrata unositi na dijeti?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
01.12.2015

Koliko ugljikohidrata treba unositi na dijeti a da u isto vrijeme imamo dovoljno energije tijekom dana.

Dovoljno da nadoknadite dio rezervi glikogena te da imate dovoljno snage za treninge. Na kraju dana trebali bi potrošiti gotovo sve ugljikohidrate kako se tijekom noći ne bi pretvorili u masnoće.

Prosječan muškarac težak 100 kg trebao bi unositi 150-200 g. To je malo veća količina od one koja se inače preporučuje sportašima na dijeti s malo ugljikohidrata, ali je zaista potrebna svima onima koji su doista aktivni.

Jedite cjelovite ugljikohidrate kao što su smeđa riža, zobene pahuljice, slatki krumpir itd. Oni se polaganije razgrađuju u tijelu zbog čega su razine šečera u krvi postojanije, a razine inzulina niže.

Obrok nakon treninga bi trebao biti izuzetak: neka bude bogat jednostavnim i složenim ugljikohidratima (jedna trećina ukupnog dnevnog unosa) jer ćete tako brzo nadoknaditi potrošene količine mišićnog glikogena. Da biste imali dovoljno energije za trening, približno jednu četvrtinu ugljikohidrata pojedite oko 90 minuta prije treninga.

Jedite dostatne količine proteina i zdravih masnoća kako bi tijelo imalo goriva za oporavak. Deficit kalorija je potreban ako želite definiciju, ali ako odete predaleko, najvjerojatnije ćete potaknuti proces trošenja mišićnog tkiva.

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn