0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje Kako izgubiti 400 kalorija u 20 minuta

Kako izgubiti 400 kalorija u 20 minuta

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
19.05.2017

Slijedi metoda treninga kojom gubiš 400 kalorija u samo 20 minuta. Provjeri!

Kako izgubiti 400 kalorija u 20 minuta

Jednog dana shvatiš da si šećerno čudovište s pojasom za spašavanje oko struka. Pffft! I za tren… umjesto toga stoje savršeni isklesani trbušni mišići koji su nastali preko noći. Koji san…

Ako si nalik na većinu ljudi, želiš svoje trbušnjake natrag i zato koristiš kardio i ostale stvari zbog kojih se znojiš i uspušeš. Problem je u tome što to nije način.
Razmisli o vožnji biciklom pola sata radi sagorijevanja 150 kalorija ili još intenzivnije hodanje uzbrdo, igra s loptom ili dizanje utega. Sve je to dobro za gubljenje 220 kalorija u istom vremenu. Misliš - ako odradiš aktivnosti i sat vremena dnevno, onda ćeš izgubiti 2 kg masti tjedno. Ne, kad je u pitanju gubitak masti, onda ti je puno bolje paziti na to što jedeš.

Međutim, postoji jedna fizička aktivnost koja predstavlja iznimku od tog pravila. Kettlebelli u određenoj uporabi mogu pomoći u gubitku nevjerojatnih 400 kalorija u samo 20 minuta.

Istraživanje

Nekoliko sportskih znantsvenika sa Sveučilišta u Wisconsinu provjeravalo je koliko se kalorija gubi u snatchu kettlebellom jednom rukom, a za to su smislili formulu i protokol.
 

  1. Ispitanici – mješavina muškaraca i žena, svi su iskusni u treningu s kettlebellom - mogli su birati između težine 12, 16 ili 20 kg kettlebellima.
  2. Ispitanici su odradili složeni ispit kojim su otkrili koliko snatchova jednom rukom su mogli odraditi unutar 1 minute. Znanstvenici su opisali ovo kao swing kettlebellom jednom rukom između nogu gore do razine glave, a to je zvučalo kao američki zamah kettlebellom, ovisno o tome kako se izvodio pokret. Ta ista vježba nije toliko bitna koliko metoda treninga.
  3. Podijelili su taj broj snatcheva s 4 da bi dobili vrijednost x. Recimo da su u jednoj minuti odradili 24 snatcheva jednom rukom. Kad to podijeliš s 4, onda dobiješ 6.
  4. Ispitanici su tada odradili X snatcheva jednom rukom (u našem primjeru 6) od 15 sekundi s desnom rukom.
  5. Tada su odmorili 15 sekundi.
  6. Tada su odradili 6 snatcheva lijevom rukom, nakon čega je uslijedio odmor 15 sekundi.
  7. Tako su nastavili punih 20 minuta.

Što je otkriveno?

Na temelju potrošenog kisika, ispitanici su potrošili 13.6 kalorija (kilokalorija, da budemo tehnički korektni) svake minute. Prema mjerenju razine laktata u krvi otkriveno je da su sagorili dodatnih 6.6 kalorija po minuti.

,,Gubili su minimalno 20.2 kalorija u minuti, a to je nevjerojatno", tvrdio je jedan od znantsvenika. ,,To je jednako 10-minutnom trčanju po kilometru. Još jedna aktivnost koja sagorijeva toliko kalorija je skijaško trčanje uzbrdo brzim tempom."

Što s tim?

Očigledno, ako ti je prioritet isklesati trbušne mišiće, poveži 20-minutni protokol s kettlebellom sa smanjenjem kalorija u svojoj prehrani da to postigneš. Međutim, nećeš trebati istu formulu i isti broj swingova unutar 15 sekundi. Tijelo će ti reći kad si se dovoljno umorio.

Izvor:

  1. ACE Fitness Matters Magazine, January/February 2010, pp. 6-16.

TC Luoma

https://www.t-nation.com/training/tip-the-absolute-best-way-to-burn-calories?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5771

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn