0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje Gubi masti, čuvaj mišiće

Gubi masti, čuvaj mišiće

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
15.11.2016

Forma metaboličke kondicije najbolji je izbor bodybuilderima i lifterima. Provjeri!

Koji je najbolji oblik kardija ili metaboličke kondicije lifteru? Rekao bih bicikl s otporom, npr. Assault AirBike ili Airdyne.

Zašto? Pa, pretpostavimo da je riječ o pozitivnom utjecaju na kompoziciju tijela i postizanju bolje forme. Na što tada trebamo obratiti pozornost? Četiri stvari:

  1. Visoki intenzitet: Želiš maksimalne rezultate u minimalnom vremenu. Vježba koja traje dulje od 15 minuta može negativno utjecati na dobivanje mišića, pogotovo ako je riječ o istoj vježbi. Ako ne možeš dugo, onda idi teško.
  2. Održavaj metabolički stres. Trebaš držati veliku razinu intenziteta dovoljno dugo da uzrokuješ metabolički stres i da prisiljavaš tijelo na prilagodbu. Riječ je o 60 - 90 sekundi vrlo intenzitetnog rada ili do 3 minute visoke razine intenziteta. To bi trebalo biti trajanje kondicije (možeš odraditi nekoliko grupa) za maksimalan utjecaj na kompoziciju tijela.
  3. Aktivacija cijelog tijela. Želiš maksimalnu učinkovitost: što više postigneš sa što manje posla, to ćeš imati pozitivniji utjecaj na kompoziciju tijela, a to znači da imaš manje šanse da ćeš izgubiti mišiće i utjecati negativno na svoje tijelo. Uključi cijelo tijelo da proizvedeš jači odgovor hormona koji vodi većoj potrošnji energije u jedinici vremena.
  4. Otpor: Kondicija bez opterećenja može biti učinkovita za gubitak masti i postizanje forme, ali ništa ne znači za dobivanje mišića. Vježbe kondicije s otporom bar će sudjelovati u održavanju mišića i mogu pomoći da i dobiješ neku mišićnu masu.

Bicikl s otporom može ti poslužiti za težak posao. Imaš veliki otpor, aktiviraš cijelo tijelo (to su bicikli koji imaju ričke koje se miču), a odradiš u određenom vremenu.
Rowing ergometer može biti drugi izbor, ali samo zato što osjetiš manji otpor.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/training/tip-lose-the-fat-keep-the-muscle?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article5067

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn