0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje Ako si debeo, sam si zaslužan za to

Ako si debeo, sam si zaslužan za to

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
23.11.2016

A to su dobre vijesti. Prvi korak prema gubitku masti podrazumijeva preuzimanje osobne odgovornosti. Upozorenje: Ozbiljno ti govorim!

Vratim li se u dane kad sam bio mlad i debeo, imao sam hrpu izgovora zašto imam višak kilograma. Mnogi od tih razloga bili su usmjereni prema van: ,,Debeo sam”, govorio sam si ,,zbog stvari koje nemam pod svojom kontrolom.” To su sve laži koje si govorimo, naravno, da bismo se osjećali bolje.

Ukratko, nisam preuzeo osobnu odgovornost. Nisam bio pouzdan. Poludio sam, na jedan način. Čak sam si napisao mantru, nešto što sam si ponavljao svakodnevno.

Mantra

,,Tu sam gdje jesam i to je u potpunosti moja krivica. Uzrokovao sam to. Dosta je s tim. Birao sam nezdravu hranu. Jedini sam koji je za to zaslužan i jedini sam koji to može popraviti."

I funkcioniralo je. Skinuo sam 35 kg masti i s vremenom sam dodao 15 kg mišića. Usput sam koračao u pogrešnom pravcu, griješio, a dugo sam i stagnirao. Uz to, naučio sam neke životne lekcije. To su bile teške životne pouke koje su prešle granice teretane.

Prestani se ponašati kao žrtva

Danas, ideal da se sam guraš do cilja izblijedio je. Danas ljudi prihvaćaju etiketu žrtve. A žrtve bilo čega. Bitno da se nekoga krivi.

A jednom kad netko ugrabi etiketu žrtve, onda i postaje takvim. Zašto? Zato što se tako izvlači od toga da bi tebao preuzeti odgovornost.

Poslušaj dvoručne utege

Dvoručni te utezi uče drukčiju lekciju. Daju ti mogućnost da ojačaš, da mijenjaš svoje tijelo i da ga gradiš. Ali (ovo je važan dio) utege baš briga za tebe.

Uzmeš ga i koristiš pa s vremenom i vidiš neke pozitivne rezultate… ili ga ne koristiš pa ne vidiš nikakva pomaka. Šipku nije briga niti u jednom slučaju. Gleda te ravno u facu i kaže: ,,Slijedi nešto jako teško za tebe i bit će potrebno jako puno truda da ti se sve isplati. Uzmi ili ostavi."

U današnjem društvu, to je lekcija koju mnogi trebaju naučiti. Život je dvoručni uteg. Mogućnosti su ti pred nosom. Samo ih trebaš uzeti i započeti s poslom. Sve je na tebi. Uvijek je bilo. I uvijek će biti.

Chris Shugart

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn