0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje 5 načina da sagoriš masti i potakneš svoj metabolizam

5 načina da sagoriš masti i potakneš svoj metabolizam

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
01.02.2016

Postavi stvari kako stoje.

Dobro, ti si lifter. Vjerojatno si uspiješan i jedeš taman toliko kalorija da se održavaš izvan sezone. Međutim, sezone se izmijenjuju – i prije nego se okreneš – vrijeme je da skineš kaput i pokažeš se. S tim rečenim, teško je znati najbolji način da srežeš masti i da pokažeš svoje tijelo. Toliko je nadomjestaka i dijeta pa je lagano nasjesti na nešto što je lijepo zapakirano ili je trenutno popularno na mreži. Sumirali smo istraživanja s mreže i iskustva ostalih bildera – pa ti prezentiramo 5 najučinkovitijih načina za gubljenje masti i ubrzavanja tvog metabolizma.

Kofein

Dobar, stari kofein. Sigurni smo da si to već čuo – ne možemo zanemariti dobar učinak kofeina na metabolizam. Kofein je provjereno jedan od najučinkovitijih sredstava za sagorijevanje masti. Osnova je svim sredstvima koje sagorijevaju masti i kralj termogena. Moderno sagorijevanje masti na novom je nivou zbog novog izuma vremenski uvjetovanim otpuštanjem kofeina. Dva su oblika kofeina: dehidrirani i beskofeinski. Dehidrirani je brzo apsorbira, a beskofeinski puno sporije.

Ekstrakt đumbirova korijena 

Osobno volim sve prirodno. No to sam samo ja. Mario za to ili ne, ovo funkcionira. Prirodni ekstrakt, korijen đumbira termogen je i snažno potiče rad metabolizma. Nije stimulans pa je dobar u kombinaciji s kofeinom.

Kruženje ugljikohidrati / proteini

Ovo bi moglo uvelike promijeniti tvoju rutinu sagorijevanja masti ako bi se složio i primijenjivao to. Unos ugljikohidrata i proteina podrazumijeva značajno smanjenje obadvoga i onda povećanje nakon nekoliko dana. Doslovno stavljaš omču oko svog tijela. Ključ je u tome što ostavljaš svoje tijelo stalno u neznanju. Ukratko o to dvoje:

Ugljikohidrati – Pokušaj smanjiti unos ugljikohidrata na otprilike 150 g dnevno tijekom tri dana. Jedi niske glikemijske oblike: zob i slatki krumpir. Četvrti dan povećaj unos ugljikohidrata za 200 – 250 g više od onog što si jeo prije nego što si počeo s ovim režimom. Ako si ranije jeo 500 g ugljikohidrata dnevno, onda povećaj na 700 – 750.

Proteini – Smanji unos proteina dva dana, na, recimo 0,5 grama proteina na svaki kilogram svoje težine. Zašto? Tijelo će ti se truditi održati anabolično stanje, a taj trud pomaže tijelu da se učinkovito drži dušika – sastojak proteina koji utječe na rast mišića. Kad povećaš proteine u normalu, tijelo će ti učinkovitije zadržavati dušik. To vodi rastu mišića.

Suplementi koji sadrže BCAA

Složeni lanac aminokiselina L-leucin, L-izoleucin i L-valin bitni su u gradnji i oporavku mišića jer se metaboliziraju u mišiću, ne u jetri. To znači da novi se proteini pretvaraju u energiju.

Preporučamo dodatke s BCAA jer pomažu u održavanju anaboličkog stanja, u hidrataciji i pri oporavku.

Zeleni čaj

Zeleni su čajevi poznati odavno kao pomagači u sagorijevanju masti. Uz pravilnu prehranu, zeleni čaj bogat je antioksidansima koji pomažu u oporavku i poboljšavaju ti metabolizam. Ako baš hoćeš, bolji su od kave za hidrataciju.

To su ti pomagači. Imaš 5 najboljih načina da popraviš svoj metabolizam i da ti tijelo postane topionica masti. Sada si ostao bez isprika i izlika da bi mogao biti bucmast. Pokušaj s jednim od ovih top 5 savjeta. 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn