0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Mršavljenje 10 najboljih načina za brzo mršavljenje

10 najboljih načina za brzo mršavljenje

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
29.03.2016

Ponekad, unatoč svim svojim naporima, mast se ne gubi iz tvog tijela brzinom kojom bi htio. Prva reakcija na to je drastično smanjenje unosa kalorija i povećanje potrošnje kalorija, ali dugoročno to nema dobar učinak na tvoje tijelo.
Umjesto toga, pokušaj s ovim tehnikama kako bi izgubio i te zadnje naslage masti. Ne funkcioniraju svima sve tehnike. Saznaj koja funkcionira za tebe i uskoro ćeš vidjeti rezultate i željeni napredak na tijelu.

Je li se tvoje mršavljenje zaustavilo? Iskoristi ovih 10 tehnika kako bi sagorio kalorije i izgubio još težine!
Sigurna sam da svatko od vas ima bar jednog prijatelja koji ima fenomenalnu genetiku i za tren oka si spusti postotak tjelesne masti ispod 10. A svi ostali smrtnici trebaju kalkulirati s dijetom i prilagođavati svoj trening.

Ponekad, unatoč svim svojim naporima, mast se ne gubi iz tvog tijela brzinom kojom bi htio. Prva reakcija na to je drastično smanjenje unosa kalorija i povećanje potrošnje kalorija, ali dugoročno to nema dobar učinak na tvoje tijelo.

Umjesto toga, pokušaj s ovim tehnikama kako bi izgubio i te zadnje naslage masti. Ne funkcioniraju svima sve tehnike. Saznaj koja funkcionira za tebe i uskoro ćeš vidjeti rezultate i željeni napredak na tijelu.

1. Iskoristi povremeni post

Mnogi, pogotovo muškarci, imaju od povremenog posta veliki uspjeh. Taj post omogućuje im mali prostor za unos hrane – tipičnih 8 sati – prije i nakon kojih ne jedeš ništa. Ideja je da ovom praksom natjeraš tijelo da koristi uskladištene masne naslage kao gorivo tijekom posta, da poboljšaš inzulinsku osjetljivost i da u tom malom prostoru za hranu unosiš raznolike namirnice.


„Osiguram zadnji obrok do 18:30. Tako, kad se probudim ujutro, odradim kardio u stanju poluposta, nakon što je proteklo 13 i pol sati od tog zadnjeg obroka.“
BPI suosnivač, James Grage, otkrio je da mu je to jedna od bitnih strategija kad se priprema za pozornicu. „Osiguram zadnji obrok do 18:30. Tako, kad se probudim ujutro, odradim kardio u stanju poluposta, nakon što je proteklo 13 i pol sati od tog zadnjeg obroka. Tek nakon toga doručkujem i to mi je prvi obrok nakon jučerašnjeg posljednjeg.“

To nije pametna strategija dugoročno jer utječe na hormone, pogotovo u žena. Međutim, u tjedan-dva može ubrzati stvari.

2. Kruženje ugljikohidratima

Kruženje ugljikohidratima odnosi se na ciljani unos ugljikohidrata u dane kad trenirate i približnih 50 % normalnog unosa ugljikohidrata u dane kad ne trenirate ili na dane laganog kardija.


Ova je strategija za rješavanje te tvrdoglave masti u odmorne dane, a odlično pomaže i pri obnavljanju mišićnog glikogena. Bori se protiv metaboličkog kraha koji je povezan s konvencionalnim dijetama s niskim unosom kalorija, a uz to šalje snažan signal sitosti cijelome tijelu.

3. Odradi dropset

Dropset isto može biti učinkovit za tvoj metabolizam. Da bi izveo dropset, jednostavno izvodi vježbu s težim opterećenjima do otkaza, a nakon toga odmah spusti težinu i odradi još ponavljanja do otkaza.

Nastavljaj ovaj obrazac sve dok ti mišići ne budu vrištali u agoniji. Kad ih pravilno uključiš, dropsetovi će podržati mišićni glikogen, a to će stvoriti veći metabolički odgovor nakon intenzitetne vježbe i trebat ćeš nadoknaditi iscrpljeni glikogen iz tijela.
Samo pripazi da ne pretjeraš s brojem dropsetova. Pazi na uravnoteženi dnevni unos ugljikohidrata i pametno koristi ovu tehniku.

4. Ne razmišljaj previše o obrocima

Prestani vagati svaki miligram namirnica. Što si manje pod stresom oko svoje hrane, to ćeš imati bolje šanse da se držiš svog plana prehrane, a i izbjeći ćeš odvlačenje od svog cilja. Napokon, dovoljan je samo jedan slasni nezdravi zalogaj da izbriše tjedni trud.
Uzmi jedan dan u tjednu – recimo, nedjelju – koji ćeš cijeli provesti u kuhinji, pripremaj hranu i smještaj obroke u plastične posude. Možda će te obitelj i prijatelji gledati ispod oka, ali bar znaš da će ti svaki obrok biti pri ruci i bit ćeš na putu prema svom cilju da hraniš svoje mišiće i skidaš masti.

 

5. Unosi suplement L-karnitin

L-karnitin mogao bi biti jedan od najboljih suplemenata za gubitak masti. Nemoj sve nade polagati u njega, ali karnitin je odličan izbor ako si vegetarijanac, vegan ili inače imaš niski unos karnitina svojom prehranom.
U spoju s vježbom, karnitin podiže aktivnost beta-oksidacije. U osnovi, podižeš potencijal za gubljenje masti.
James spaja 1.5 grama karnitina s kapsulom B4, za sagorijevanje masti, a to dodatno stimulira gubitak masti uz podizanje energije i fokusa.

6. Izvodi složene supersetove

Mnogi u osnovi svojih programa imaju vježbe za cijelo tijelo sa složenim izntenzivnim vježbama pa tako poboljšavaju svoje rezultate. Zašto taj princip ne primijeniti u složenim supersetovima?

Upari 2 glavne vježbe – npr., čučanj i bench press – i tako ćeš aktivirati mnogo više mišićnih vlakana u kratkom vremenu. Sagorijet ćeš više kalorija tijekom vježbe, ali i nakon nje.

7. Uravnoteži svoju energiju

Masti ćeš gubiti najviše kada uravnotežiš unos kalorija: količina unesenih kalorija mora biti manja od sagorenih. Da to postigne, James Grage koristio je kardio da postigne ravnitežu svoje rutine.

,,Moj jutarnji statični kardio prvi je dio temelja, a traje 25 – 35 minuta, 5 puta tjedno“, objašnjava. No tu ne staje.

James udvostručuje vježbu sesijama treninga s otporom kasnije i ugura 90 sekundi HIIT između setova. Radije preskače uže; može ga nositi sa sboom od vježbe do vježbe. Ako odradi 18 – 20 setova u sesiji, to se dodaje na dodatnih 30 minuta kardija. Kardio se ne treba nužno izvoditi na spravama da bi se zvao „kardio“.

8. Uskladi svoje omege

Ako koristiš nadomjestak ribljeg ulja, onda ne gubiš težinu. Istraživanja su pokazala benefite suplemenata omega masnih kiselina nevezano uz tjelesni izgled. James Grage ne krije da dnevno unosi suplement dobre mješavine omega 3 / 6 / 9 s CLA. Kombinira 1000 mg CLA s omegama za maksimalne rezultate.

,,CLA pomaže u smanjenju tjelesne masti“, objašnjava, „nego poboljšavaju općenito zdravlje.“
Zapamti, možda imaš primarni cilj (mršavljenje), ali ukupno zdravlje nikad ne treba biti sporedno.

9. Pravilna forma

Što se više bližiš cilju i svom idealnom broju tjelesne masti, to tvoja razina energije može početi oscilirati zbog deficita. Možda nećeš moći održavati isti volumen u teretani koliko si dosad navikao – jer ne jedeš dovoljno, a tvoj mišićni glikogen nije nikad u potpunosti zasićen. Sve u svemu, imao si i boljih dana.

To nije dopuštenje da se prepustiš. Umjesto da varaš u ponavljanjima, radije se usmjeri na pravilnost svoje forme. Fokusiraj se na kontrakciju svakog mišića i izolaciju grupe mišića koja radi, a tako maksimiziraj benefite treninga svakog seta koji odradiš. Tako ćeš s manjim volumenom odraditi s više učinka.

10. Preskoči trening

Nikako ne dozvoli da ti preskakanje treninga postane navika. Ali ponekad ćeš imati benefit ako čitav dan preskočiš. Slušaj svoje tijelo. Ako osjećaš tegobe ili kakve bolove, onda se odmori i dopusti svom tijelu oporavak.


Slušaj svoje tijelo. Ako osjećaš tegobe ili kakve bolove, onda se odmori i dopusti svom tijelu oporavak.
Nevezano uz to koji imaš cilj (smršaviti ili ojačati), prikladan odmor ključan je dio treninga i sastavni je dio za napredak.
Ako se ne osjećaš dobro i forsiraš sesiju u teretani
, nećeš biti učinkovit i napravit ćeš više štete nego koristi – nepotrebno se forsiraš. Odmori i rasturi sljedeći dan!

Shannon Clark

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn