0 kom Dovrši kupovinu

Ja, bodybuilder

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.03.2017

Vrhunska radikalna hipertrofija

Neću vas mučiti da čitate 10,000 riječi da dobijete detalje programa. Dobit ćete uvid u videa za svaku pojedinu vježbu. To su realne vježbe, ne scenirane ili uvježbane. Koristili su nam iskusni bodybuilderi kao subjekti, a u svakom setu sam ih gurao izvan njihovih granica. Iznimno su brzi i daju ti puno više informacija nego napisana riječ.

Klikni za video ,,Ja, bodybuilder”

Program ,,Ja, bodybuilder”

Program ,,Ja, bodybuilder” stvoren je za napredne i elitne liftere. To nikako ne iskučuje srednje napredne liftere. Zapravo, želja mi je da na ovaj program potaknem svakoga tko je ozbiljan, a ima dovoljno iskustva u liftingu.

Sam si presudi. Želiš li? Sudjeluj.

Bez pretjerivanja, jednostavno i čisto, gradi mišiće najbrže ljudski moguće. Tjedan za tjednom, prati svoj mišićni rast — sve dok ne budeš mogao jedva prepoznati odraz svog tijela u ogledalu. To je radikalna hipertrofija - poanta cijelog ovog programa.
Trenirao sam desetke liftera ovim tehnikama, a svaki je bio zapanjen. Zaključak: principi rada obećavaju i izvršavaju obećano.

2 elementa uspjeha

Ključna su dva elementa za uspjeh. Bez njih, čekaju te samo prosječni rezultati, a možda neće niti uspjeti:
1. Savršena ponavljanja
Svako ponavljanje svakog seta trebaš izvoditi u određenom stilu i s povezanim tenhikama. Da bi to mogao, moraš razumjeti sve parametre metodologije vrhunske hipertrofije. Stil ponavljanja daleko je najvažniji parametar. A u konačnici ideš u teretanu i izvodiš svako ponavljanje savršeno kao da ti život o tome ovisi.

2. Protokol ,,Plazma™” (ili neki sličan proizvod)
Ako želiš nadljudske rezultate, onda treniraj nadljudskim intenzitetom. Da bi to mogao, koristi protokol ,,Plazma™”. Istina je. Protokol ,,Plazma™” istražen je i dokazano je da je potrebna upotreba u vrijeme oko treninga radi potencijacije anabolizma do nadljudskih razmjera, kad treniraš na naprednoj razini.
Program ,,Ja, bodybuilder” podijeljen je u 5 faza, 4 se odnose na određeni dio tijela, a peta je tranzicija:

1. faza: ramena

2. faza: leđa

3. faza: noge

4. faza: prsa

5. faza: tranzicija

Ovisno o tvom napretku i o slabostima na koje se moraš usmjeriti, svaka faza može trajati 2 - 4 tjedna. Ti u potpunosti odlučuješ kad prelaziš na sljedeću fazu.

Nevezano uz područja na koja se fokusiraš, molim te da slijediš faze kako su navedene. Drugim riječima, ne preskači fazu jer misliš da na njoj ne moraš raditi, npr. ramena. Nemoj mijenjati ni redoslijed.

Razlog za to je u tome što je svaka faza nadogradnja prethodne faze. Sveukupni dizajn pruža najbolje rezultate na svim problematičnim područjima, uključujuću ruke (koje nemaju svoju fazu).

Uzimamo pristup koji koristi određene dijelove tijela. To je složen program, a najučinkovitiji je za sveukupne jasne i velike rezulate. Drugim riječima, naglašavaš jedan po jedan veliki dio tijela — a ne zanemaruješ ostatak tijela — što dovodi generalnim rezultatima unutar 12 tjedana.

Znam da se ponavljam, ali program stvarno funkcionira. To znamo jer smo testirali. Samo slijedi što smo ti rekli i ne brkaj redoslijed. To te lijepo molimo. Najljepše.

Upotrijebi ,,osjećaj" za setove, ne zagrijavanje

Tradicionalni setovi za zagrijavanje kontraproduktivni su, a praktični setovi su vrlo učinkoviti u nadogradnji živčanog sustava i povezivanja ciljanih mišićnih grupa.

Općenita nit vodilja, na prvoj vježbi ili bilo kojoj vježbi u kojoj se ne osjećaš dovoljno spremnim za maksimalni napor, izvedi dva seta po osjećaju s 40 % ili 45 % svog 1RM. Poslije toga se prebaci na radni set u lift.

Odmor

Sveukupno, trebao bi biti odmoran tijekom cijele vježbe s dobrom kvalitetom ponavljanja i s maksimalnom izvedbom. Pa, nevezano uz to što imaš predloženu količinu odmora, shvati da je tu riječ o nitima vodiljama. Prava smjernica ti je da odmaraš onoliko koliko ti treba da si spreman za maksimalni napor u svakom ponavljanju sljedećeg seta.

Ako pratiš napredne liftere, onda je odmor 10 - 60 sekundi na lakšim setovima, a 30 - 120 sekundi na težim setovima. U rijetkim prilikama, mogu odmarati i do tri minute, ali to je baš rijetko.

Napokon: nikad, ali baš nikad, nemoj gledati na sat i mjeriti si odmor. Tako ćeš ubiti intenzitet vježbe. Pravi ritam rada podrazumijeva aktivaciju tehnike. Radi na takav način da ćeš svaki put aktivirati svoj živčani sustav.

Pametan savjet

Slušaj, možda ti se sve ovo čini prezahtjevnim ili teškim; možda ti probada mozak. Naposlijetku, za 3 seta od 8, koja uglavnom odradi većina običnih likova u teretani, ne treba ti pretjerana pamet.

Tražim te da malo pomakneš granice. Pomakni se. Nauči o ovom programu. Uloži nešto vremena, treniraj puno i koristi suplemente, a rezultati će se napokon pokazati.

Hajde, da vidimo od čega si.

Christian Thibaudeau

https://www.t-nation.com/workouts/i-bodybuilder?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=article2482

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn