0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi Koje proteine uzeti?

Koje proteine uzeti?

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
24.06.2015

U širokoj ponudi raznih proizvođača ponekad je jako teško odabrati koji protein bi baš nama trebao. Na policama u trgovini ili pak u web shopovima nailazimo na više vrsta proteina od whey proteina, višekomponentnih, kazeina ili pak sojinog. I kako sada znati koji je baš za nas i kada ga konzumirati.

Whey protein je jedan od najkvalitetnijih proteina za ljudsko tijelo. Njegove prednosti nad drugim vrstama proteina su to što se jako brzo apsorbira u crijevima i to što je kompletan protein (sadrži sve aminokiseline potrebne našem tijelu). Upravo zbog svoje brze apsorpcije ga je najbolje konzumirati nakon treninga ( kada su mišićima najpotrebniji proteini ) te kao prvi obrok u danu (tijelo je tijekom noći u stanju katabolizma i potrebno ga je što prije prebaciti u stanje anabolizma, dati mu hranjive tvari).

Višekomponentni protein je mješavina više vrsta proteina (whey, kazein, proteini iz jaja, soje i sl.). Najčešće ga koristimo kao međuobrok mada ga možemo koristiti i nakon treninga pošto sadrži whey protein koji je tada neophodan, a i sporije proteine koji se otpuštaju neko duže vrijeme te na taj način opskrbljujemo mišiće proteinima duži vremenski period.

Micelarni kazein je sporo probavljivi izvor proteina. Kazein za razliku od whey proteina hrani i gradi mišiće i po nekoliko sati. Za njega je specifično polagano otpuštajuće djelovanje  u krvotok koje može potrajati i do 7 sati. Sporija probava i sporije otpuštanje aminokiselina u krvotok  ga čine idealnim odabirom za obrok prije spavanja ili kao bilo koji obrok tokom dana osim onoga netom nakon treninga za kojeg je pogodniji whey protein.

Svoj protein možete pronaći u našem webshopu, a za sva dodatna pitanja obratite se našem stručnjaku

Autor: Goran Juratović, goran.juratovic@gmail.com

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn