0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi 40 zakona izdefiniranog tijela 4

40 zakona izdefiniranog tijela 4

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
19.10.2015

I zadnjih 10 pravila kojih se moramo pridržavati kako bismo cijelo vrijeme bili u dobroj formi.

31. NASTAVITE S KREATINOM

Neki ljudi ne uzimaju kreatin iz svoje zalihe dodataka prehrani, kada izbacuju vodu iz tijela. Loša ideja. Voda koju zadržavate je voda koja se nalazi unutar mišića, a ne ispod kože (voda između mišića i kože).To će vam pomoći pri dobivanju na snazi unatoč niskom unosu kalorija što može dovesti do veće potrošnje kalorija i gubitka masnoće.

32. DODACI PREHRANI KOJI SADRŽE L-theanine

Niski unos kalorija, puno treninga i termogeneza može prouzročiti prepun simpatički živčani sustav - pritom vas gurajući na rub i čineći vas nervoznim. L-theanine - jedinstvena aminokiselina pronađena u čaju - ima neurološki efekt smirenja, a da vam ne oduzima bilo koju dobrobit stimulansa.

33. DUBOKO DIŠITE

Ponekada samo trebate trenutak da duboko udahnete i izdahnete. Duboko dijafragmalno disanje je pokazalo da smanjuje razinu vježbanja izazvanog oksidativnim stresom među sportašima. Duboko udisanje stimulira parasimpatički živčani sustav i ostale kiseline u procesu oporavka.

34. JEDITE MANJE OBROKA

Uzimanje obroka 6 - 7 puta na dan dok ste na dijeti nije pametan potez. Istraživanja sa University of Missouri pokazuju da je veličina obroka bitnija od onoga koliko puta jedete na dan. I to je moćno sredstvo održavanja sitosti. Umjesto da uzimate male obroke 7 puta na dan, uzimajte velike obroke 3 - 4 puta na dan.

35. OSTANITE AKTIVNI S AEROBNIM TRENINZIMA

Nemojte odbaciti važnost stabilnog kardio stanja. Visoko intenzivno sprintanje i intervali su sjajni za trošenje kalorija, ali kada se radi o usavršavanju razine fitnesa, aerobni trening može biti odgovor. Održavanje stabilnog intenziteta određeno vrijeme, mislite na 45 - 60 minuta treninga u kojem održavate otkucaje srca na 130 - 140 otkucaja u minuti - jača vašu sposobnost srca da pumpa krv tako da možete jače trenirati i bolje se oporaviti.

36. USREDOTOČITE SE NA SVOJE AKCIJE

Nesretna brza informacija: zbilja nemate kontrolu nad svojim otkucajima srca pri kojima gubite masnoću. Postoji mnogo različitih individualnih metaboličkih i okolišnih čimbenika koje ne razumijemo. Nemojte postati opsjednuti s gubljenjem pola kilograma tjedno. Umjesto toga se usredotočite na stvari koje su pod vašom kontrolom. Držite se svoje prehrane i plana treninga, potrudite se biti redoviti i intenzivno trenirajte. Jako trenirajte, jedite pravilno i izgubit ćete masnoću.

37. PLANIRAJTE NAJGORE

Optimizam je sjajna stvar, no kada se radi o fitnessu, realizam je bolji. Uvijek imajte rezervni plan. Nemojte se usredotočiti na svoju savršenu prehranu i trening nego umjesto toga probajte prognozirati koliko će to dugo djelovati. Određivanjem sumnjivih točaka (kada ćete preskočiti trening, u kojoj situaciji nećete unijeti potrebnu hranu) je dokazana strategija uspjeha. Planirajte najgore tako da budete spremni kada se to dogodi.

38. UŽIVAJTE U HRANI BEZ PREJEDANJA

Ograničavanje svojih opcija prehrane i kategoriziranje dobre i loše hrane - djeluje kratkoročno, ali to je užasna dugoročna ideja. Umjesto eliminiranja određene grupe hrane iz vaše prehrane - izbjegnite rizik kasnije grižnje savjesti - pronađite način uživanja u hrani. Uzmite je ako odgovara vašem unosu makronutrijenata (IIFYM) i pojedite slatkiše u skladu s vašom prehranom.

39. SPAVAJTE KAO BEBA

Gubljenje masnoće je uglavnom velika pustolovina - bolja prehrana, više treninga i više kardia. Jedna jedina stvar koja je ostala na listi je više sna. Manjak sna je noćna mora za gubitak masnoće. Kada spavate nemirno ili premalo, hormoni zaduženi za glad i gubitak masnoće ne rade svoj posao čineći gubitak težine još izazovnijim. Izbjegnite to tako što ćete odspavati 7 - 9 sati svaku noć.

40. DIŽITE S UJEDNAČENIM TEMPOM

Metabolički treninga je često sinonim za brzo dizanje. Što više odgovara vašim periodima odmora nego tempu dizanja. Kako god bilo, držite kontrolirani i planirani tempo kada dižete. Za razliku od onog što vas ostavlja bez daha, ujednačen tempo stvara savršeni metabolički stres koji vodi do boljih tjelesnih kompozicijskih promjena. 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn