0 kom Dovrši kupovinu
Početna Blog Ciljevi 40 zakona izdefiniranog tijela 3

40 zakona izdefiniranog tijela 3

Prikaži sve kategorije
Prehrana Zdravlje Ciljevi Transformacija Mišićna masa Mršavljenje Trening Programi Muškarci Žene
17.10.2015

 Definiranje je proces učenja kako uštimati omjere makronutrijenata na pravi način i to ne mora značiti da ćete si nešto uskratiti. 

21. POSTEPENO POJAČAJTE SVOJ KARDIO

Postoji točka u vašoj rutini u kojoj možete još više dodavati visoko-intervalne treninge poput treninga izdržljivosti i intervalnih treninga. Umjesto toga, dodajte nisko-intenzivni kardio. Postepeno pojačavanje treninga i kardia obećava vašem tijelu šansu za dugoročni gubitak težine.

22. POČNITE TRČATI

Intervalni sprintevi kao dio visoko intenzivnog intervalnog treninga su sjajna metoda gubitka masnoće. Dvije ili tri 20-minutne serije mogu biti sjajan dodatak vašem programu treninga. Sprintanje troši značajan broj kalorija u kratkom periodu i ubrzava metabolizam.

23. MINIMALNI ODMOR IZMEĐU SERIJA

Kada dižete utege, imajte na umu svoje ciljeve treninga. Skraćivanje pauze između serija može značiti da ne možete jednako dizati svako ponavljanje i to je u redu. Ne idete na snagu. Umjesto toga, ograničite svoje periode odmora i to će održati visoke otkucaje srca i dozvoliti vam veću potrošnju kalorija.

24. IZBJEGNITE NEUSPJEH

Iako je vaš cilj gubitak masnoće ipak se ne biste trebali maksimalno forsirati. Ukoliko pretjerujete, vaša mogućnost oporavka može biti ugrožena. Ne miješajte težak oporavak i težak trening. Osigurajte dovoljno energije za jedno dodatno ponavljanje.

25. POSTAVITE CILJEVE

Imate misiju, a svaka misija ima plan i krajnji cilj. Kada postavljate ciljeve, odredite što točno želite i zapišite to. Konkretni plan će vas držati motiviranima.

26. PRONAĐITE MENTORA

Koji god cilj imali, netko je to već napravio. Kopirajte! Pronađite solidnog mentora koji će vam skratiti vrijeme i pomoći pri izbjegavanju frustracija. Oni vam mogu pomoći sa svime vezanim uz trening i prehranu pa sve do motivacije.

27. VIZUALIZIRAJTE SVOJ USPJEH

Kako biste fizički ostvarili svoj cilj, morali biste ga prvo psihički izraditi. Vizualizirajte sebe na dan kada ste ostvarili svoj cilj. Kako ćete izgledati? Kako ćete se osjećati? Zadržite tu sliku u vašem umu i ostvarite je!

28. USAVRŠITE SVOJU PREHRANU PRIJE I POSLIJE TRENINGA

Definirani izgled ne znači izbacivanje svakog grama šećera. Na primjer, preskakanje shakeova prije ili poslije treninga samo zato jer sadrže šećer je zbilja loša ideja. Ugljikohidrati, whey protein i BCAA koji se nalaze u shakeu imaju više koristi nego štete. Pomažu vam da se brže oporavite, bolje trenirate i izgradite mišićnu masu dok gubite masno tkivo.

29. UZMITE PODRŠKU MIKRONUTRIJENATA

Dok direktno nisu povezani s gubljenjem masnoće, unos mikronutrijenata u vašu prehranu je važan čimbenik cjelokupnog zdravlja. Kada je unos kalorija nizak, imate veći rizik nedostatka vitamina i minerala. Uzimanje multivitamina ili nadopuna s ekstraktima cijele hrane može pomoći pri sprječavanju potencijalnih problema i održati vas potpuno funkcionalnima.

30. DUŽE MIKSAJTE SVOJ SHAKE

Istraživanja s Penn State Universityja pokazuju da duže miksanje shakea vodi povećanoj inkorporaciji zraka i većim mišićima. Ispijanje duple doze (ali i kalorija isto) shakea za doručak u istraživanju vodi ljude da uzmu 12 % manje kalorija za ručak. 

Fitness trening
Newsletter

Prijavi se i ostvari tjedan dana besplatne članarine
Primaj besplatno novosti i savjete iz svijeta Fitness Treninga

Izbornik
Informacije
Kupovina
Kontakt

+385 1 561 44 44

+385 98 680 260

info@fitness-trening.com

Besplatna dostavaZa narudžbe iznad 400,00 kn